Volg ons op de diverse sociale media

Behandeling in het buitenland

Wij kennen diverse mensen die, na in Nederland het doodvonnis te hebben gekregen, hun heil zochten in het buitenland. Velen kregen aanzienlijk meer tijd dan volgens de statistieken/voorspellingen van de arts in Nederland gedacht werd en verschillende vonden zelfs genezing. O.a. bij darmkanker met uitzaaiingen, levertumoren, hersentumoren, nierkanker en melanoom kunnen wij goede tips en hoopgevende voorbeelden geven. Wij benadrukken hierbij wel dat het enkel gaat om persoonlijke ervaringen. Ons doel is dan ook om u enkel te wijzen op de mogelijkheden.

Behandelingen in het buitenland worden veelal niet vergoed
Probeer vooraf toestemming te krijgen van de zorgverzekeraar. Als er niet vergoed wordt, dien dan altijd een bezwaar in binnen de gestelde periode en vraag een persoonlijk gesprek aan bij de verzekeraar. Persoonlijk toelichten kan helpen. Vraag ook aan de behandelend arts of er patiƫnten zijn die de behandeling wel vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

Heeft u zelf een behandeling ondergaan in het buitenland die wel vergoed werd door de verzekeraar? Laat het ons weten zodat we misschien anderen daarmee kunnen helpen.

Tipsbijkanker.nl is een initiatief van Stichting Over@Leven

De informatie op deze pagina is gebaseerd op het delen van ervaringen en bestaat enkel uit tips. De inhoud van deze site is geen medisch of therapeutisch advies.
Bij lichamelijke of psychische klachten moet u zich wenden tot een gekwalificeerd arts of therapeut.