Volg ons op de diverse sociale media

Internet en links

Ga het internet op en blijf open staan voor alle mogelijke informatie. Laat je niet bang maken door allerlei verhalen, maar toch is het goed om te kijken wat lotgenoten hebben gedaan en wat de resultaten waren. Hieronder enkele nuttige internetadressen.

www.oncokompas.nl
De diagnose kanker heeft een grote impact op uw leven en dat van de mensen om u heen. U wilt in deze situatie zo goed mogelijk verder met uw leven, ondanks uw ziekte. Het Oncokompas helpt u om de draad weer op te pakken. U krijgt een compleet en persoonlijk overzicht van de mogelijkheden voor begeleidende zorg.

www.inspire2live.org
Inspire2Live is de internationale beweging gesticht door de mensen die ook begonnen met liefdadigheidsevenementen als Alpe d'HuZes, momenteel de grootste Nederlandse goede doelen actie (30M euro), en vele anderen. Al deze goede doelen zijn gericht op één doel: het krijgen van kanker in de controle binnen 10 jaar. Dat is nog steeds onze belangrijkste doelstelling.

www.rustiekleven.nl
Loop je ook regelmatig tegen die ene angst aan of heb je last van een gebeurtenis uit je verleden? Zit je vast in dat ene probleem en loop je voor je gevoel telkens hetzelfde cirkeltje? Ontdek dan de kracht van jouw onderbewustzijn. Met hypnotherapie behandeling kun je heel veel bereiken. Hieronder staan enkele voorbeelden waarbij met succes hypnose is toegepast.

www.borstborst.nl
Nieuwe website op initiatief van Stichting Mammacare / ZGT/ Dr. Heijmans, Chirurgisch oncoloog / Dr. Bakker, Plastisch chirurg ZGT Hengelo. Op deze website zijn foto's te zien van voor- en na borstreconstructies. Een goede voorlichting bij reconstructies is zeer belangrijk. Vraag altijd naar voor- en nadelen van reconstructies. Vaak is meer mogelijk dan u denkt.

www.kankeronderzoek.info
Goed nieuws! Een website op initiatief van KWF en Integraal kankercentrum. Op de website een overzicht met experimentele behandelingen waarvan de werking en resultaten nog in onderzoek zijn. Deze informatie was voorheen alleen bestemd voor behandelaars. Patiënten zijn met de informatie niet meer afhankelijk van de kennis van hun behandelend arts of van doorverwijzing. Bron: ANP

www.mooihoofd.nl
Bij haarverlies door behandelingen; ga naar mooihoofd.nl! Voor leuke en modieuze hoofdbedekking.

www.hyperthermie.info
Centrum voor hyperthermie behandelingen in Amsterdam. Goede aanvullende behandeling naast de standaard-therapieën.

www.vechtgenoten.nl
Het eerste inloophuis in Overijssel!. Voor contact met lotgenoten e.a. activiteiten.

www.miareimerink.nl
Voor psycho-sociale begeleiding van mensen met kanker (Oost Nederland).

www.vakantienakanker.nl
Stichting Angelsfound heeft een vakantie-oord opgezet in de noordelijke Eifel waar mensen na(ast) kanker terecht kunnen. Even een paar dagen er tussen uit, alleen of juist samen met het gezin en/of vrienden. Prachtig initiatief!

www.degezondepatient.nl
Het boek 'de gezonde patiënt' is geschreven door een arts; Jannes Koetsier. Voor nuttige tips om het beste uit een doktersbezoek te halen. Artsen zijn ook maar mensen, plaats ze niet op een voetstuk maar neem zelf verantwoordelijkheid.

www.tegenkanker.nl
Dit is de site van het Nationaal fonds tegen kanker. Hierop staan o.a. goede vragen die je aan de arts zou kunnen stellen en ook actuele info over div. nieuwe behandelingen en orthomoleculaire zaken.

www.kanker-actueel.nl
Site met veel actuele informatie over diverse behandelingen en hier kun je ook ervaringsverhalen van lotgenoten lezen.

www.denijestichting.nl
'Kanker heb je niet alleen'. De Nije Stichting wil helpen. Met voorlichting, lotgenotencontact of gewoon ontspanning. Voor (ex) patiënt en familie. De Nije Stichting werkt aan een plek in landelijke omgeving waar mensen (na)ast kanker elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten en steunen.

www.hdi.nl
Helen Dowling Instituut. Voor psycho-sociale hulp aan mensen met kanker en hun naasten.

www.stovv.nl
Stichting Ondersteuning Verliesverwerking wil hulpverlening op het gebied van verliesverwerking voor iedereen toegankelijk maken, ongeacht inkomen of persoonlijke (financiele) situatie.

www.levenmetborstkanker.nl
Veel informatie en een forum voor lotgenotencontact.

www.cancercenteramsterdam.nl
Het CCA, de kankerpoli van de VU in Amsterdam. Initiatief van Dr. Pinedo. De mens staat centraal. Snelle diagnose en behandelplan toegespitst op de individu. Zij timmeren aan de weg en werven o.a. ook private middelen om onderzoeken te financieren en de meest moderne apparatuur in huis te halen. Professor Gerritsen, de huidige voorzitter van het CCA, is ook van mening dat het van belang is dat de patiënt zelf de verschillende behandelopties zoekt en onderzoekt, waarna een bewuste keuze kan worden gemaakt. Hij onderschrijft het belang van een goede wisselwerking tussen patiënt EN partner EN behandelend arts. Nb: tijdens een symposium van het CCA in oktober 2007 maakten zij bekend dat het CCA Dendritische celtherapie gaat toepassen bij Prostaatkanker en een nieuw project zullen opstarten voor behandelingen bij Melanoom.

www.immuntherapie.org
Site van Dr. Nesselhut Duitsland m.b.t. Dendritische celtherapie (immunotherapie)

www.stichting-notk.nl
De site van Nijmeegs offensief tegen kanker. Een particulier initiatief dat het onderzoek naar o.a. de Dendritische Celtherapie (immunotherapie) in het Radboud Ziekenhuis ondersteunt.

www.ini-hannover.de
De website van het International Neuroscience Institute in Hannover o.l.v. Prof. Samii. Vooruitstrevende kliniek op het gebied van bestralingen en operaties van hoofdtumoren. o.a. Gamma Knife bestralingen (precisiebestraling).

www.malzoniradiosurgery.it
Malzoni Radio Surgery Center in Agropoli, Italië, o.l.v. prof. H. Blomgen. o.a. gespecialiseerd in Gamma Knife bestralingen (precisiebestraling).

www.drbrinkmannkliniek.nl
Dr. Margrit Brinkmann is op een vooruitstrevende wijze bezig om preventief te werk te gaan tegen huidkanker, o.a. Melanoom. Als je meer wilt dan slechts een visuele controle van moedervlekken informeer dan naar de methode van Dr. Brinkmann. Zie ook ons separate hoofdstuk over Maligne Melanoom.

www.drmeijer.nl
De website van Dr. Meijer in Overdinkel. Regulier huisarts en tevens natuurarts. Veel ervaring met complementaire/aanvullende en immuunversterkende behandelingen voor kankerpatiënten.

www.natuurarts.nl
Voor goede uitleg over natuurgeneeskunde en complementaire, aanvullende behandelingen.

www.kloster-paradiese.de
Kliniek in Duitsland waar chemo wordt gegeven i.c.m. hyperthermie (immunotherapie). Door de combinatie van deze twee kan de chemo in gereduceerde vorm gegeven worden. Dus minder toxiciteit en bijwerkingen. Zinvol bij bepaalde vormen van dikke darmkanker, alvleesklierkanker en borstkanker.

www.stichtingegv.nl
Onafhankelijke organisatie die zich inzet om artsen en patiënten te ondersteunen bij problemen over de vergoeding van geneesmiddelen.

www.moermanvereniging.nl
Kankerbestrijding heeft meer kans van slagen als je begint met kankerpreventie. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in gezonde leefwijze en niet minder belangrijk; de Moermanvereniging steunt patienten die een niet-toxische tumortherapie volgen. Op de website en in het magazine 'Uitzicht' is veel bruikbare informatie te vinden en ook hoopgevende overlevingsverhalen. Lees bv. het verhaal van Joos Heerebout (Uitzicht magazine nr.3 - 2008) Zij kreeg de diagnose Non-Hodgkin in 2001. Zij kwam niet voor behandeling in aanmerking en ging heel eigenwijs haar eigen weg d.m.v. Simontontherapie, voeding, yoga. Een geheel andere levenswijze; niet zonder succes... Na 2 jaar bleek zij 'schoon'.

www.anttt.org
Site met informatie over niet-toxische tumortherapie en een lijst met aangesloten artsen.

www.nvkh.nl
Nederlandse vereniging van klassiek Homeopaten, voor een betrouwbare homeopaat bij u in de buurt.

www.mesologie.nl
De mesologie heeft een unieke benaderingswijze, waarin reguliere en complementaire geneeskunde worden samengebracht. Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet maar werkt aanvullend en een mesoloog zal streven naar een goede samenwerking met reguliere artsen.

www.denijestichting.nl
De Nije Stichting gaat in Twente een herstel en wellness-oord opzetten voor kankerpatiënten en hun naasten. Voor contact met lotgenoten en even bijkomen van de zware behandelingen, midden in de natuur... Hiervoor is veel geld nodig. Steun het werk van de Nije Stichting!

www.stophersentumoren.nl
Wist u dat er weinig tot geen onderzoek wordt gedaan naar primaire hersentumoren? De Stichting Stop Hersentumoren gaat hier wat aan doen! Ga naar de website en steun hun werk.

Zoek via Google naar Vogl. Prof. Th. Vogl van de Universiteitskliniek Johann Wolfgang Goethe in Frankfurt am Main in Duitsland, is een autoriteit op het gebied van TACE (Trans Arteriële Chemo Embolisatie) een lokale chemo, rechtstreeks in de tumor. Minder belastend dan de systemische chemo die door het hele lichaam gaat. Goede resultaten bij o.a. levertumoren.

Tipsbijkanker.nl is een initiatief van Stichting Over@Leven

De informatie op deze pagina is gebaseerd op het delen van ervaringen en bestaat enkel uit tips. De inhoud van deze site is geen medisch of therapeutisch advies.
Bij lichamelijke of psychische klachten moet u zich wenden tot een gekwalificeerd arts of therapeut.